O meni:

Zovem se David Šili i bavim se razvojem internet aplikacija u PHP-u. Posebno volim da razvijam mini-ERP rešenja, kao i CRM aplikacije, a rado se pozabavim i bilo kojim drugim projektom koji se ponudi.

Tokom poslednjih pet godina razvijao sam jednostavne edukativne aplikacije, kao i složena mini-ERP rešenja za pojedince kao i za firme.

U mom poslu najviše se služim programiranjem u MVC Objektno orjentisanom okruženju PHP-a uz korišćenje baze podataka MySQL ili pristupanjem podacima preko API-a. Imam iskustva i dobro znanje i u HTML, CSS, JavaScript, jQuery i Ajax a osnovno poznavanje u SASS, CoffeeScript i Underscore. Od PHP radnih okruženja radim u Yii, Laravel, CodeIgniter a trenutno učim i Symfony a od JS okruženja imam neke osnove u Marionette + Backbone

Iako se moj posao zasniva na programskom delu razvoja veb sajtova, kada sam sâm zadužen za razvoj celog sajta veoma sam pedantan po pitanju uklapanja boja i dimenzija koje se koriste, kako bi sajt bio vizuelno što ugodniji, da može brzo da se učitava, da se prilagođava različitim platformama i brovzerima, da bude dostupan vama, vašim klijentima i pretraživačima, bilo da koristite stolni kompjuter, laptop, tablet ili pametni telefon.

Volim da neprestano učim nešto novo i kada se suočim sa nečim nepoznatim ne odustajem dok to ne naučim ili ne napravim plan kako do tog da stignem. U svakom novom projektu implementiram nove stvari koje sam naučio kako bih bio siguran da imate savremeni program i osigurao moj stalni napredak kao programera. Stalno imam neke nove ideje, a pošto sam kreativan i istrajan, često i uspem da razvijem te ideje do kraja. Ugodno mogu da radim sam na projektu od kuće, ali više uživam kada mojim sposobnostima mogu da doprinesem dobrom timu u radu na zajedničkom projektu. Kao što sam volim da učim, tako mi pričinjava i posebno zadovoljstvo kada sa drugima mogu da podelim moje znanje i naučim nešto novo.

2015.godine sam magistrirao Pastoralnu Teologiju na Newbold univerzitetu u Engleskoj, a poslednjih deset godina sam radio kao sveštenik u Srbiji. Iako je sasvim druga vrsta posla, u tom periodu sam stekao veoma korisno znanje kao i sposobnosti u oblasti srednjeg menadžmenta, administracije, psihologije i podučavanja. Poslednjih 5 godina sve više sam uviđao korisnost optimizovanja rada korišćenjem internet aplikacija kako u mojoj službi, tako i za druge klijente, zbog čega sam počeo da razvijam aplikacije koje u mnogome poboljšavaju efikasnost poslovanja firmi pa i samih pojedinaca. Poslednje godine imao sam to preimućstvo da radim kao programer u dva odlična tima u Subotici uz iskusne mentore koji su mi pomogli da se usavršim kao programer

Još jedna od mojih velikih strasti je izviđaštvo. Trenutno volontiram za Master Gajd program u regionu koji podrazumeva obuku odraslih vođa izviđača za rad sa decom. U okviru te pozicije, zadužen sam za stvaranje i prenošenje vizije i misije, kao i razvijanje strategije programa sa timom.

Inače, sa mojom suprugom Petrom imam dve ćerke koji mi predstavljaju veliku radost u životu. Volim da kampujem i vozim kajak u dobrom društvu, da boravim u prirodi kao i u mojoj stolarskoj radionici gde pravim mala umetnička dela. U dvorištu držim pčele i bonsai drveće. Volim da radim sa elektronikom, tako da često popravljam laptopove i periferne uređaje, a ponekad ih i dokrajčim. Od literature volim da čitam specijalizovanu literaturu za psihologiju i teologiju na srpskom, bugarskom ili engleskom jeziku. Kada god radim volim da slušam muziku, uglavnom klasiku, duhovne ili evergreen pesme. Do sada sam pretrčao dva maratona, desetak polu maratona i dva sprint triatlona.

Klijenti sa kojima sam do sada radio:

logo apex logo pathfinder logo land of roses logo klub zdravlja